PAMIETAJ!!! "Nie liczy się ilość sojusznikow, licza się ich chęci i możliwości..."
Witam!!
W odniesieniu do mojej wiadomości dla wszystkich tworzę ten wątek w celu wymiany zdań o poczynaniach militarnych. Zauważyłem że nie którzy członkowie nie orientują się za bardzo jak wciągać wroga w pułapkę, jakie jednostki produkować, co robić w razie ataku. Tutaj zadajemy pytania i odpowiadamy na nie. Pozdrawiam
Administrator
przenies ich sobie do stolicy albo tam gdzie masz inne wojo
Ja procarzy określam mianem "mięsa armatniego". Słyszałem kiedyś że w większej ilości koło 500 są nawet użyteczni ale która jednostka w takiej liczebności nie byłaby wzmocnieniem? Dla mnie procarz jest zbędny tak samo jak piechur i żyrokopter, szkoda tylko surowców na nich.
Bardzo dobry pomysł Szafa mam pytanie od razu
1) kogo najlepiej umiescic na obronie w miastach ( chodzi mi zarówno o flote jak i ląd)
2) co najlepiej w razie czego trzymać w stolicy i w jakiej ilości
z tego co zauważyłem ładnie ma sie duet tarany + hoplici na obronie + np po jednym kucharzu i lekarzu - długo stawiają opór i można przeprowadzić wojska do pomocy na atakowaną wyspę
czekam na podpowiedzi pozdrawiam
Tak jest przemek Hoplita plus taran to najlepsza obrona na niższym poziomie. Póżniej zamiast taranów opłaca się budować możdziezre. Łucznicy są zbędni gdy posiadamy mieszankę strzelec-hoplita. Strzelec ma znacznie wyższy atak a zamiast łucznika lepiej zbudować hoplite. Kucharzy i lekarzy nie za duzo moim zdaniem jeden kucharz i jeden lekarz starczy na około 50-70 jednostek. Pozdrawiam
jak zwykle dzięki Szafa , a jakie macie rady co do floty? oraz mam taki plan aby z floty pozbyc się balisty i naprodukować w największej stoczni w stolicy więcej okrętów z moździerzem i okrętów parowych z taranem i wysłać statki do innych miast usuwając baliste i okręt z taranem bo są nic nie warte - czy to dobry pomysł czy bede płacił jakies dodatkowe pieniądze na utrzymanie ich w innych portach?
Jeśli chodzi o flotę wydaje mi się, że najlepsze do obrony są statki z moździerzem. Natomiast do ataków statki z katapultą oraz łodzie podwodne. Ważne żeby statki były rozwinięte w warsztacie, naprawdę sporo to daje.
moździerz z łodzią podwodna tworzą niezły duet